BESPLATNA DOSTAVA!

BESPLATNA DOSTAVA!

Za iznos porudžbine preko 4.000,00 RSD

ŠTEDITE VAŠE VREME I NOVAC!

ŠTEDITE VAŠE VREME I NOVAC!

NEKA VAŠA PORUDŽBINA BUDE PREKO 4.000,00 RSD, A DOSTAVA BESPLATNA!

Popust za ONLINE kupovinu!

Popust za ONLINE kupovinu!

JER CENIMO VAŠU VERNOST I ZAHVALNI SMO ŠTO KUPUJETE KOD NAS!

Call centar: 063/456-156

Call centar: 063/456-156

Radnim danima od 7 do 20h; subotom od 8 do 15h

COLIEF KAPI ZA BEBE 35029

COLIEF KAPI ZA BEBE

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati zavisno od ambalaže ili pakovanja proizvoda....

Šifra proizvoda 91000404Količina KOM

COLIEF KAPI ZA BEBE

Šta su Colief Infant Drops, kapi za bebe ?

Colief Infant Drops su potpuno prirodne kapi za bebe koje se dodaju u mleko za bebe (majčino mleko i/ili mlečnu formulu) kao tretman prolazne laktozne intolerancije kod beba koje imaju crevne grčeve. Aktivni sastojak Colief, kapi za bebe je enzim laktaza,koji se sintetiše u našem organizmu. Colief, kapi za bebe sadrže enzim laktazu, glicerol, vodu. Mogu se koristiti od rođenja i kod prevremeno rođenih beba.
Prolazna latozna intolerancija

U prvim nedeljama života probavni sistem bebe usled nezrelosti ne proizvodi dovoljne količine enzima laktaza te nesvarena laktoza u debelom crevu prouzrokuje nadutost, crevne grčeve, intezivan plač bebe.
*Dojenje
Staviti malu količinu majčinog mleka u sterilnu kašičicu ili posudu
Dodati 4 kapi Colief Infant Drops u mleko
Dati bebi pre podoja mleko pomešano sa kapima
Nastaviti sa dojenjem
*kapi je potrebno dodati u majčino mleko na samom početku dojenja kada je količina laktoze u mleku najveća

*Primena sa adaptiranom mlečnom formulom

Pripremiti mleko u skladu sa uputstvom proizvođača
Dodati 4 kapi Colif Infant Drops u mlako (ne vruće) mleko
Sačekati nekoliko minuta (5-10 ) da se kapi u mleku aktiviraju
Promućkati flašicu povremeno dok čekate
Ukoliko je temperatura mleka odgovarajuća, nastaviti sa hranjenjem bebe
*Primena sa pripremljenom mlečnom formulom unapred

Pripremiti mleko u skladu sa uputstvom proizvođača
Dodati 2 kapi Colief Infant Drops u mlako(ne vruće) mleko
Mlečnu formulu ovako pripremljenu čuvati u frižideru minimum 4 sata
Iskoristiti najkasnije 12 sati od pripreme
Pre upotrebe ugrejati mleko na odgovarajuću temperaturu
Kako deluju Colief Infant Drops ?
Colief, kapi za bebe razgrađuju laktozu u mleku na glukozu i galaktozu , jednostavnije šećere, pre nego što se dojenje, hranjenje bebe završi i na taj način sprečavaju nastanak grčeva. Za 15 minuta 4 kapi enzima laktaze razloži 70% laktoze u 100 ml mleka.
Neke bebe su osetljivije na visok sadržaj laktoze u mleku pa je potrebno i do 30 minuta da enzim laktaza razloži celokupnu laktozu u mleku.
O Colief-u

Colief Infant Drops je originalni proizvod koji sadrži enzim laktazu sa pozitivnim tržišnim iskustvom od preko 15 godina.Proizvod preporučen od strane zdravstvenih znalaca (neonatolozi, pedijatri, patronažne sestre, farmaceuti), prepoznat od strane mama kao izbor broj jedan u terapiji crevnih grčeva kod beba i podržan kliničkim studijama.Colief Infant Drops je formulisan da simptome crevnih grčeva nastalih usled prolazne laktozne intolerancije smanji ili potpuno ukloni. Colief sadrži enzim laktazu, glicerol i vodu,potpuno prirodne sastojke. Ne sadrži aditive, stabilizatore, konzervanse …

Nezreo probavni sistem bebe u prvim nedeljama života ne proizvodi dovoljne količine enzima laktaza te nesvarena laktoza u debelom crevu usled sekundarne fermentacije prouzrokuje povećanu bakterijsku aktivost, nastanak mlečne kiseline, nadutost, crevne grčeve, intenzivni plač bebe.Crevni grčevi se obično javljaju od druge nedelje života i mogu trajati do kraja četvrtog meseca .Colief Infant Drops olakšavaju varenje mleka i predupređuju nastanak crevnih grčeva kod beba.

Colief Infant Drops se dodaju u mleko za bebe pre svakog podoja/obroka.Crevni grčevi obično prestaju oko četvrtog meseca, međutim, ukoliko beba i dalje ima crevne grčeve, može se slobodno nastaviti sa primenom Colief Infant Drops. Neophodno je naglasiti da je enzim laktaza termolabilan, što znači da se kapi smeju dodati isključivo u mlako, ne vrelo mleko.
Colief priča

Colief Infant Drops je proizvod nastao udruženim snagama očajnih majki i lekara koji su pokušali da pronađu proizvod koji će pomoći bebama kod crevnih grčeva nastalih usled prolazne laktozne intolerancije.

Inicijalna klinička studija u Korku , objavljena 1998. godine,dokazala je da enzim laktaza dodat u mleko za bebe pre obroka/ podoja značajno smanjuje sate plakanja bebe.Ovi rezultati su potvrđeni većom kliničkom studijom sprovedenom u Guys Hospital u Londonu, objavljenu 2001. godine.

Ono što je započela zapravo jedna očajna majka koja je pokušavala da pomogne svojoj ćerkici koja je imala crevne grčeve, rezultiralo je razvojem proizvoda Colief Infant Drops koji značajno povećava kvalitet života bebe i majke, odnosno cele porodice .


Colief kao dijagnostičko sredstvo

Crevni grčevi kao prolazna pojava u fazi sazrevanja i rasta bebe mogu biti izuzetno veliki stres za celu porodicu, posebno roditelje.Potpuno zdrava beba, koja normalno napreduje počinje da ima epizode neutešnog plakanja, crvenila lica, grčenja nožica, savijanja šačica.Najčešće se epizode crevnih grčeva javljaju u kasnim popodnevnim i večernjim satima i mogu da se pretvore u celovečernju brigu i nespavanje.

Primena Colief Infant Drops u mleku za bebe pre svakog podoja/ obroka u toku nedelju dana može pomoći roditeljima u potvrdi prolazne laktozne intolerancije kao razloga nastanka crevnih grčeva kod beba.Ukoliko se nakon nedelju dana primene simptomi ne smanjuju, potrebno je potražiti drugi uzrok nastanka crevnih grčeva i eventualno uz profesionalnu pomoć isključiti medicinski razlog plakanja bebe.

Prolazna laktozna intolerancija ne ugrožva zdravlje bebe i najčešće se spontano završava oko četvrtog meseca.

Imate problem?

Pitajte naše farmaceute. Pošaljite nam pitanje i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

Pitajte nas

Korisni saveti

Robne marke

Pitajte farmaceuta
Pitajte farmaceuta